Home / Cẩm Nang / Word Families 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 12: Applying and Interviewing

Word Families 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 12: Applying and Interviewing

How to Nail an SDR Interview

Video từ vựng 600 Từ vựng TOEIC– Lesson 12: Applying and Interviewing – HocHay

Xem thêm từ vựng tiếng Anh theo chủ đề tại: https://hoctuvung.hochay.com/

 

Cùng HocHay học tiếng Anh 600 Từ vựng TOEIC các bạn nhé!

600 Từ vựng TOEIC– Lesson 12: Applying and Interviewing

Words in Context 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 12: Applying and Interviewing

Read the following passage and write the words in the blanks below.

abilities            backgrounds            constantly            hesitant           apply           called in             experts              present             are ready for             confidence           follow up          weaknesses

How many times in your life will you search for a new job? The (1) _____ say probably more times than you think! Some people find the job search time-consuming and hard on their self- (2) _____. The best job hunters are those who never stop looking and don’t dwell on their (3) _____. They network (4) _____: at meetings, at social gatherings, and with people they meet on the street. They (5) _____ periodically with contacts and acquaintances to keep up with new developments.

Good job hunters assess their (6) _____ all the time. Before they even (7) _____ for a position, they have researched the field and the specific companies they are interested in. They know where they could fit into the company and they tailor their résumés for each position. They try to show how their (8) _____ match the job opening. Therefore, when they are (9) _____ for an interview, they’re prepared. They (10) _____ anything!

At the interview, these job hunters know that they must (11) _____ themselves in the best way possible. This is their opportunity to shine. It is also their opportunity to see if this is truly the job that they want. If either party is (12) _____ at the interview, it may be a sign that it isn’t a good fit.

 

Đáp án:

  1. experts
  2. confidence
  3. weaknesses
  4. constantly
  5. follow up
  6. abilities
  7. apply
  8. backgrounds
  9. called in
  10. are ready for
  11. present
  12. hesitant

Word Families 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 12: Applying and Interviewing

Word Practice 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 12: Applying and Interviewing

Listening Comprehension

Part 1 Photo

Look at the picture and listen to the sentences. Choose the sentence that best describes the picture.

1.

A.

B.

C.

D.

Part 2 Question—Response

Listen to the question and the three responses. Choose the response that best answers the question.

2.

A.

B.

C.

3.

A.

B.

C.

Part 3 Conversation

Listen to the dialogue. Then read each question and choose the best answer.

  1. What do people think about the woman now?

(A) She has no confidence.

(B) She is an expert.

(C) She is a beginner at networking.

(D) Her computer skills are weak.

  1. What was the woman hesitant to do?

(A) Apply for a job.

(B) Use a computer.

(C) Give a presentation.

(D) Go to a job interview.

  1. What does the man want the woman to do?

(A) Help him with a workshop.

(B) Speak at a conference.

(C) Give him some change.

(D) Hire him.

Part 4 Talk

Listen to the talk. Then read each question and choose the best answer.

  1. Who would call in to this hotline?

(A) An expert in Salvo’s product line.

(B) An employer.

(C) A human resources presenter.

(D) A job seeker.

  1. What is the purpose of this recording?

(A) To inform callers about Salvo.

(B) To explain to callers what they can do.

(C) To present the company’s philosophy.

(D) To give background information about a product problem.

  1. What kind of people is Salvo currently looking tor?

(A) Fashion designers.

(B) Foreign language speakers.

(C) Human resource experts.

(D) Software users.

 

Đáp án:

1.A

2.A

3.C

4.B

5.D

6.A

7.D

8.B

9.B

Reading

Part 5 Incomplete Sentences

Choose the word that best completes the sentence.

  1. So many well-qualified people _____ for the position that we won’t be able to make a decision for several weeks.

(A) apply

(B) application

(C) applicant

(D) applied

  1. As the interview continued, the applicant’s _____ began to decline.

(C) confidence

(D) confidential

(A) confidently

(B) confident

  1. The applicant’s unique _____ enabled her to have almost any job that she wanted.

(A) expertise

(C) expertly

(B) experts

(D) expert

  1. She spoke without _____, expressing self-confidence and projecting that she had a firm handle on the information.

(A) hesitant

(C) hesitatingly

(B) hesitate

(D) hesitation

  1. During an interview, it is important to _____ your weaknesses in a way that shows you are working to improve them.

(A) presentation

(C) presentable

(B) present

(D) presenting

  1. Her handshake had always felt like a dead fish and it was taken as a sign of a _____ character.

(A) weak

(C) weakness

(B) weakly

(D) weakening

Part 6 Text Completion

When you go on a job interview, the most important thing to remember is to present yourself well. Before you go, prepare yourself by dressing neatly and professionally. When you arrive, enter the interview room _____ (16). Look the interviewer in the eye when you shake hands. When you talk about yourself, do not be shy about your abilities. You are there to prove that you can do the job. Explain your work and educational background briefly and discuss the skills you have developed through experience. _____ (17) to point out areas in which you have expertise. The worst thing you can do is discuss your experience weakly. Remember, if you believe in yourself, other people will. too. Don’t forget to _____ (18) the interview with a thank-you note before a week has passed.

16.

 (A) confident

(B) confidently

(C) confide

(D) confidence

17.

(A) No hesitation

(B) Not hesitating

(C) Don’t hesitate

(D) Doesn’t hesitate

18.

(A) call in

(B) apply to

(C) be ready for

(D) follow up

Part 7 Reading Comprehension

Matilda Moreno,

Human Resources Director

Milestone Marketing, Inc.

1476 Honeycutt Avenue

Riverdale

 

Dear Ms. Moreno,

I am writing in response to your ad in last Sunday’s newspaper. I am interested in applying for the marketing research assistant position. I have the background and abilities you are looking for. I have recently graduated from a four—year university program with a degree in Marketing. My work experience includes three months working as an intern for a local marketing firm, so I have on-the-job marketing experience in addition to my university training. I have also worked for the past two years as a part—time office manager while going to school. My experience at this job allowed me to develop important managerial and organizational skills.

I currently live in Deerfield but am interested in relocating to Riverdale. I will be visiting Riverdale during the first week of next month and am ready to come in for an interview any time during that week.

I am enclosing my résumé and three letters of reference. Please don’t hesitate to contact me if you have any questions or need further information. I believe I am a good match for your company, and I am confident that I can do the job. I look forward to hearing from you.

Sincerely,

Samuel Rutherford

  1. What kind of job is Mr. Rutherford looking for?

(A) Office manager.

(B) Human resources director.

(C) Marketing research assistant.

(D) Newspaper reporter.

  1. When does he want to have an interview?

(A) Sunday.

(B) Next week.

(C) Next month.

(D) In three months.

  1. What does he include with this letter?

(A) A copy of his university degree.

(B) Three reference books.

(C) A job description.

(D) His résumé.

  1. The word background in line 2 is closest in meaning to

(A) experience

(B) location

(C) position

(D) age

  1. The word confident in line 13 is closest in meaning to

(A) afraid

(B) lucky

(C) glad

(D) sure

 

Đáp án:

10.D

11.C

12.A

13.D

14.B

15.A

16.B

17.C

18.D

19.C

20.C

21.D

22.A

23.D

 

#hochay #hoctienganh #hocanhvanonline #luyenthitienganh #hocgioitienganh #apphoctienganh #webhoctienganh #detienganhonline #nguphaptienganh #tuvungtoeic #600essentialwordsforthetoeic #tuvungtoeictheochude

CÔNG TY CỔ PHẦN GIÁO DỤC HỌC HAY

Trụ sở cơ quan: Số 145 Lê Quang Định, phường 14, quận Bình Thạnh, thành phố Hồ Chí Minh.
Điện thoại: 028.35107799
Email: marcus.lehai@gmail.com

KẾT NỐI VỚI CHÚNG TÔI

Fanpage Học Hay Học Hay Youtube Channel MuaBanNhanh Học Hay

TẢI ỨNG DỤNG TRÊN ĐIỆN THOẠI

Tải app HocHay trên Google Play Tải app HocHay trên App Store

Xem chi tiết: https://hoctuvung.hochay.com/tu-vung-toeic/sach-600-tu-vung-toeic-lesson-12-applying-and-interviewing-hoc-hay-162.html

Chia sẻ ngay trên các MXH sau để tạo tín hiệu tốt cho bài viết :)

About Ngọc Nga Học Hay

Check Also

Video từ vựng 600 Từ vựng TOEIC– Lesson 14: Salaries and Benefits

Video từ vựng 600 Từ vựng TOEIC– Lesson 14: Salaries and Benefits – HocHay Cùng …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *